Cu mânie proletară înfierăm construcția cât și finanțarea din bani publici a Catedralei Mântuirii Neamului. Este un adevărat val de furie venit din partea unei părți a societății ale cărei frustrări răbufnesc prin locuri în care nici nu te aștepți. În plus, există și o zonă a intelectualității mai mult sau mai puțin închipuite, la care ideile anti-biserică par să prindă. În cele ce urmează vom demonta 5 piloni fundamentali ai pseudo-logicii anti-biserică, și ne vom întreba, în mod evident, cui îi folosește, cine profită de pe urma acestei furii împotriva a ceea ce suntem, români.

Să luăm ca referință ultimul scandal generat de cererea Patriarhiei către Primăriile de Sector și cea Generală a Capitalei, pentru a contribui cu aproximativ 14 Milioane de Euro (câte 2 de la fiecare din ele) la construcția Catedralei Mântuirii Neamului. S-a țipat atât de tare încât nu s-a mai făcut nici o contribuție. Să vedem cele 5 argumente invocate, piloni fundamentali ai logicii celor care au înghițit manipularea pe nemestecate:

1. Se alocă prea mulți bani publici pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Pe cei care se întreabă de ce s-au alocat bani din impozitele plătite de ei către Catedrala Mântuirii Neamului îi întreb și eu, de exemplu, de ce s-au alocat bani din taxele plătite de mine către Arena Națională. Eu nu am fost niciodată de acord cu așa ceva. Vă aduc aminte că acest stadion era planificat să coste cam 120 de Milioane de Euro și a costat până la urmă vreo 220 de milioane fără acoperiș. Nu prea se știe ce-a făcut Oprescu de diferența de bani, dar se știe că Arena era nesigură la foc și a fost închisă dupa cazul Colectiv.

În cazul Catedralei Mântuirii Neamului vorbim de 14 milioane de Euro din bani publici, nu de 220 fără acoperiș. În plus, acest obiectiv turistic își va amortiza investiția prin profiturile generate pe orizontală în diversele industrii aferente.

Produsul Intern Brut al României este, în termeni aproximativi, de 165 Miliarde de Euro anual. Din aceștia aproximativ 4% ar trebui să meargă la Sănătate și 6% la Educație. Asta înseamnă că 16,5 de miliarde, atenție miliarde nu milioane, de Euro ajung în fiecare an, și nu o singura dată, în sistemele noastre de sănătate și educație.

Naivilor care cred că vor rezolva problemele din Sănătate și Educație cu 14 milioane de Euro le spun că se înșeală. Le fel de bine veți fi mâncați de viermi în spitale și după ce veți lua acești bani de la biserici. Pentru că problema nu e la biserici ci ține de corupție. Iar celor care se cramponează de acești bani dar nu se uită la sumele de zeci de ori mai mari alocate pe stadioane nefuncționale, le spun că sunt rău intenționați.

2. Să construim Școli și Spitale nu Biserici

Un argument evident fals, repetat la infinit ca orice manipulare, în speranța că va deveni adevăr dacă este readus în discuție de nenumărate ori. Adevărul e că oamenii nu stau toată viața lor în Școală, și nici în Spital. Oamenii normali au și alte activități, unele dintre ele presupunând chiar mersul la biserică, e dreptul fiecăruia de a alege.

Jumătatea de adevăr este că România are nevoie într-adevăr de Școală și Spital dar ideea că asta trebuie să excludă Biserica este evident falsă. În felul acesta România ar deveni singura țară din lume căreia îi e rușine cu propria religie, un element definitoriu al neamului nostru. Pe cine ajută distrugerea elemtelor caracteristice românești? de ce nu vindem acest element inedit al nostru în loc să-l distrugem?

3. Țările civilizate nu sunt religioase. Suntem săraci pentru că suntem religioși

Este o jumătate de adevăr exploatată intens cu scopul manipulării. Adevărul e că, uitându-ne pe harta lumii, observăm un respect mai mare pentru religie în țările mai puțin dezvoltate și mai puțin respect în țările civilizate, puternice. Cu câteva excepții care stau în gât talibanilor manipulați.

Legătura de cauzalitate este răstălmăcită pentru a susține o concluzie falsă: religia te face sărac!. Fals! În realitate nu lipsa religiei te face bogat ci bogăția te face mai puțin religios. Se aplică în multe țări europene, mai puțin în Statele Unite ale Americii. Țara care demonstrază că nu lipsa religiei te face bogat, ci alte lucruri, fără nici o legătură cu subiectul.

Statele Unite ale Americii, sunt cea mai mare forță politică, economică și militară la nivel mondial, cu cel mai mare PIB, peste 25% din PIB-ul Mondial, cât al următoarelor 3 țări din top la un loc. Ei bine 83% dintre americani se declară Creștini, 65% declară chiar că religia joacă un rol important în viața lor. Pe de altă parte China, o țara comunistă în care nu se respectă drepturile fundamentale ale omului, este cea mai atee țară din lume, cu 6% credincioși declarați.

Așadar nu religia te face sărac, ci mai probabil lipsa de inteligență.

4. Popii prostesc lumea

Este o interpretare subiectivă. Și eu cred că cel care a prevestit sfârșitul lumii, de 2-3 ori, câștigând prin asta multe milioane de dolari, a prostit lumea. Asemenea cazuri sunt frecvente în toate țările civilizate, dar până la urmă, ceea ce credem ține de opțiunea fiecăruia. În Statele Unite ale Americii, dacă apare la televizor un individ care a vorbit cu Dumnezeu, se umple de bani.

Deși poate părea că Patriarhul Daniel e un businessman de succeces, ei bine, în Statele Unite ale Americii, industria religiei, generată de diverse organizații, culte ori secte religioase, are venituri care se ridică la aproape 100 de miliarde de dolari anual. Prosteală?… poate fi. Dreptul la opțiune religioasă este însă un drept fundamental al omului peste care nimeni nu are curajul să intre în statele de drept cu democrații funcționale.

5. Catedrala Mântuirii Neamului e urâtă

Aceste afirmații vin din partea unor oameni care habar n-au cum va arăta Catedrala. Nu au fost la fața locului, nu au văzut nici o machetă și nu sunt mari artiști. Pentru manipulați, tot ce-i românesc e a priori urât, și frumos ce-i străin.

Pe toți aceștia îi întreb, de ce să vizităm noi Catedrala Nôtre Dame din Paris, Sagrada Familia din Barcelona sau Domul din Milano și să nu vina străinii la noi, pentru a vizita o astfel de Catedrală?. Întocmai Casei Poporului, o altă construcție intens mediatizată negativ în rândul românilor, și care aduce aproape 150 de mii de vizitatori anual, 80% străini. Ce popor din lume spune că a construit obiective turistice urâte? Ce spune asta despre noi și despre felul în care știm să ne vindem?

Iată 5 piloni fundamentali ai manipulării anti-biserică, demontați.

Întrebarea care reiese de-aici este cui îi folosește distrugerea identitătii românești? cine beneficiază din asta, atât de mult încât să gândească strategii care să ridice românii împotriva propriilor valori tradiționale?

România importă capital ca să exporte profit. Ori în asemenea context, capitalul tradițional autohton nu cadrează cu decorul. Românul trebuie să cumpere alimente de la supermarketuri străine, să se împrumute la bănci din Vest, să cumpere bunuri servicii de la corporații multinaționale, să viziteze bisericile altora și așa mai departe.

România nu are voie să aibă propriul capital, propriile tradiții, sau asseturi care pot fi capitalizate, cum s-ar spune. România trebuie să își urască originile!

JalnicSlabutAsa-si-AsaBunExcelent (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Loading...Loading...