Fight ClubSa ne continuam periplul prin lumea filmelor. Pentru ca am ramas in urma la acest capitol, astazi va propun doua filme de top la IMDB. Din pacate nici unul nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor mele. Dar o sa le comentez aici, pentru sunt totusi filme care iti raman in cap, ceea ce, dupa standardele mele, inseamna ca sunt bune.

Inglorious Basterds – actiunea se petrece pe timpul celui de-al doilea razboi mondial, probabil intr-un univers paralel, pentru ca nu respecta istoria. Firul epic este de slaba factura, lipsit de intriga si intensitate. Reia o ciorba reincalzita pana la plictiseala, aceea a atrocitatilor la care au fost supusi evreii de nazisti. Ba mai si forteaza un deznodamant ireal al faptelor istorice, in care evreii se razbuna.

Este credinta mea politica aceea ce nazismul nu a fost raul suprem, opinie prin care ma regasesc in totala contradictie cu autorii filmului. Ceea ce face ca Inglorious Basterds sa fie totusi un film bun, in ciuda actiunii cel putin plictisitoare, sunt actorii, atmosfera, imaginile si in general realizarea. Nu este un film convingator, nici unul care sa te puna pe ganduri. Este un film artistic. Nu-l recomand iubitorilor de actiune, ci doar iubitorilor de arta cinematografica.

Se7ev – cine n-a vazut filmul n-o sa inteleaga nimic din ce spun. Cine l-a vazut o sa inteleaga perfect. Unele filme sunt bune pentru ca raul invinge. Dar exista o parte buna a raului care invinge si nu cea absoluta. In filmul asta se incearca o victorie absoluta a raului.

In prima instanta am zis… e un film prost, cu impuscaturi, cum vezi alte sute la televizor. In a doua etapa am constatat ca este un film capabil sa te incarce extrem de puternic, e adevarat, negativ. Atunci am spus ca e un film bun. In a treia etapa mi-am dat seama ca exista totusi multe inconsistente in vinctoria raului. Nu merge de la un cap la altul si in mod definitiv pe o idee, criminala de exemplu, care sa castige. Este doar un concurs de factori si imprejurari nefericite care conduc la o victorie a unor concepte malefice relative ori combinate, cu zone gri. Este bun dar mi se pare supraevaluat in topul IMDB.

In concluzie, Se7en este convingator. Il recomand sub atentionarea ca este un film violent psihic, capabil sa te incarce puternic negativ.

JalnicSlabutAsa-si-AsaBunExcelent (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Loading...Loading...